Peq. Taller

Escuela

Conserv.


Profesor.

Agrup.


AV 

 

 

  

 Escuela de Música
 
LA ESCUELA DE MÚSICA   DIPLOMA ELEMENTAL   TALLER MUSICAL  ACADEMIA MUSICAL    CONTACTAR
 Estudia en serio, pero a tu aire

  De 7 a 11 años
DOS DÍAS SEMANALES
objetivo; acceder al conservatorio

 Desde los 12 años (jóvenes y/o adultos)
UN DÍA SEMANAL

 UN DÍA SEMANAL
Planes personalizados y/o asignaturas sueltas 

 

 
Improvisación musical
Valoración del Usuario:  / 1
MaloBueno 

 

Elements essencials de la lliure improvisació musical

El gran joc de la deriva sonora per l'espai i el temps, i la creativitat i expressivitat musicals

Impartit per Josep Lluís Galiana

Dirigit especialment a músics, així com a altres artistes o creadors procedents de les arts escèniques com ara el teatre i la dansa. 

 

Duració del curs: 12 hores en quatre sessions de 3 hores cadascuna. A celebrar en sessions matinals (dia per determinar en breu, consultar en secretaria), de 10 a 13 hores, entre els mesos d'octubre i/o novembre de 2015.

Imprescindible dur instrument (siga musical, el cos, textos, objectes sonors). Els pianistes dispondran d'un piano en la sala i un equip d'amplificació per als instrumentistes electrònics i/o amplificats. 

Aforament limitat: mínim: 10 persones; màxim: 20. 

Objectius generals del taller: 

 •  •El taller proposa la construcció de situacions sonores a partir de la improvisació lliure, identificant i treballant els elements essencials d'aquesta forma de fer música. 
 •  •El plantejament del taller és eminentment pràctic. A partir d'exemples i exercicis, i treballant en grups més o menys nombrosos, els alumnes construiran situacions sonores totalment noves i imprevisibles, familiaritzant-se amb l'escolta atenta, el valor del silenci, l'afinació, la pulsació i la permeabilitat d'un procés creatiu, en el qual el so és l'únic vehicle que guia als improvisadors en la seua deriva sonora. 
 •  •A més a més, aquest taller treballarà l'autoconeixement mitjançant la creativitat i l'expressivitat, que ens ajudaran a manifestar les nostres emocions, sensibilitat e intuició. Així mateix, desenvoluparem actituds i capacitats com ara l'escolta, la concentració, la col·laboració, la confiança, el respecte, el compromís, la responsabilitat, la disciplina, la interacció, l'empatia, la decissió, el joc, l'espontaneïtat, l'exploració melòdica, rítmica i tímbrica, la memòria, la generositat, la solidaritat, la sinceritat, la superació de la por i l'intercanvi d'experiències. 

Continguts bàsics i programa: Se traballaran els següents elements essencials de la lliure improvisació musical, tant a nivell individual, en duets, trios i quartets, així com a nivell col·lectiu: 

 •  La improvisació lliure com a procés heurístic i rizomàtic.
 •  La improvisació lliure com a música de participació i d'autoria col·lectiva. 
 •  El so com a únic vehicle del procés creatiu en la improvisació lliure. 
 •  Les escoltes de la improvisació lliure. 
 •  El silenci és so i música. 
 •  L'espai, el públic i la permeabilitat del procés creatiu en la improvisació lliure. 
 •  Les decissions, la memòria i la selecció de materials en la improvisació lliure. 
 •  Estratègies i posicionaments al si d'un grup d'improvisadors, les quals influixen en el resultat sonor global. També el desenvolupament d'estructures. 
 •  El background del improvisador lliure.
 •  La técnica instrumental i la improvisació lliure. 
 •  L'aprenentatge de tècniques improvisatòries.
 •  El desenvolupament de improvisacions estructurades amb direcció musical mitjançant un vocabulari de senyals i gestos. 

Objectiu final: El taller conclourà amb la creació d'una obra sonora a partir dels elements, continguts i objectius assolits durante la celebració del taller. 

Impartit per:

El saxofonista, improvisador i escritor Josep Lluís Galiana comença la seua carrera artística en la dècada de 1980, formant part de diversos ensembles instrumentals contemporanis, col·lectius de jazz i formacions de música popular. Diplomat en Estudis Avançats (DEA) per la Universitat Politècnica de València i titulat superior de Saxofon pel Conservatori Superior de Música de València, ha estat professor en diversos conservatoris com ara el Superior de Castelló i els Professionals de València, Cullera i Catarroja, a més a més d’impartir nombrosos cursos i tallers al voltant de la improvisació lliure en Argentina, Grècia, Suècia i Espanya.

Ha publicat els assajos "Quartet de la Deriva. La improvisación libre y la teoría de la deriva en la construcción de situaciones sonoras por un colectivo de improvisadores" i la recopilació d'escrits musicals "La emoción sonora". Les seues composicions han estat estrenades i interpretades en importants festivals d'Espanya, Frància, Grècia, Itàlia, Polònia, Suècia, Estats Units, China, Brasil, Argentina, Mèxic i Cuba. Amb unes quaranta composicions en catàleg i més de vint referències discogràfiques, ha gravat per a Canal Clásico-RTVE, RNE-Radio Clásica i Radio 3, i per als segells Marmita-Música Viva, Artics Produccions, AMEE, Desamparats Productions, Sound In, PrimTON, Luscinia Discos, Clamshell Records, Alina Records...

www.joseplluisgaliana.com

Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Lluís_Galiana

 

 

El TMJ es un proyecto de ...

 

visita la web de AMJ para toda la info que ya no aparece aquí

Artículos relacionados